Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení furanu v pivu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000071" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000071 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení furanu v pivu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Furan je považován za látku s možnými karcinogenními účinky na lidské zdraví. Jeho přítomnost byla zjištěna v množství potravin včetně piva. Proto je nutné mít k dispozici rychlou, rutinní metodu k jeho stanovení. Tato práce popisuje postup vyhovující těmto požadavkům pomocí metody head-space techniky spojené s plynovou chromatografií. K vlastnímu stanovení furanu byla použita konvenční křemenná kapilární kolona o délce 60 m, vnitřním průměru 0,32 mm a tloušťce filmu 0,25 µm. K detekci byl použit plamenoionizační detektor (FID). V práci jsou uvedeny pracovní charakteristiky předloženého postupu.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of furan in beer

  • Popis výsledku anglicky

    Furan is considered to have a potential carcinogenic effect on human health. Its presence was found in a number of foods including beer. Thus, a fast and routine method for its determination is necessary. This study describes a procedure using the head-space technique associated with gas chromatography. A capillary column with the length of 60 m, inner diameter of 0.32 mm and the film thickness of 0.25 µm was used for the determination of furan. A flame-ionization detector (FID) was used for the detection. The working parameters of the procedure are presented.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Speciální číslo

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    9-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus