Slad a hodnocení jeho kvality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000100" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000100 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/19:N0000105
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Slad a hodnocení jeho kvality
Popis výsledku v původním jazyce
Které znaky jsou ovlivněny množstvím škrobu v zrnu? Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Hvozdění je konzervování sušením. Co se děje v průběhu sladování? Degradace buněčných stěn a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace dusíkatých látek a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace škrobu a kterými znaky ji hodnotíme. Aktivované emzymy pokračují ve své práci při rmutování. Přednáška - Psota, V.: Slad a hodnocení jeho kvality. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Nošovice. Tradiční ječmenářský seminář, Frýdek Místek, 24/10/2019, Pivovar Plzeň, 22/10/2019.
Název v anglickém jazyce
Malt and the malt quality assessment.
Popis výsledku anglicky
Which characteristics are affected by the amount of starch in the grain? Malting is the commercial use of the physiological process of germination of caryopses. Kilning is preserving by drying. What happens during malting? Degradation of cell walls and by which traits we evaluate it. Degradation of nitrogenous substances and by which traits we evaluate it. Degradation of starch and by which traits we evaluate it. Activated enzymes continue in the process of mashing. Přednáška - Psota, V.: Malt and the malt quality assessment. Plzeňský Prazdroj, a.s., Breweries Nošovice. Traditional barley seminar, Frýdek Místek, 24/10/2019, Breweries Plzeň 22/10/2019.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů