Kvalita zrna ječmene a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita zrna ječmene a sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Vady a poškození obilek, příčiny jejich vzniku a jejich dopady na kvalitu sladu. Byly popsány vady a poškození obilek ječmene podle platné normy ČSN 46 1100-5. Které znaky jsou ovlivněny množstvím škrobu v zrnu? Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Hvozdění je konzervování sušením. Co se děje v průběhu sladování? Degradace buněčných stěn a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace dusíkatých látek a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace škrobu a kterými znaky ji hodnotíme. Aktivované enzymy pokračují ve své práci při rmutování. Přednáška - Psota, V.: Kvalita zrna ječmene a sladu. In: Seminář Klubu LOYALTY, SOUFFLET AGRO a.s. Zaječí 05. 02. 2020
Název v anglickém jazyce
Quality of barley grain and malt
Popis výsledku anglicky
Defects and damages of caryopses, reasons of their origin, their impacts on malt quality. Defects and damages of barley caryopses were described according to the valid standard ČSN 46 1100-5. Which characteristics are affected by the amount of starch in the grain? Malting is the commercial use of the physiological process of germination of caryopses. Kilning is preserving by drying. What happens during malting? Degradation of cell walls and by which traits we evaluate it. Degradation of nitrogenous substances and by which traits we evaluate it. Degradation of starch and by which traits we evaluate it. Activated enzymes continue in the process of mashing. Lecture: Psota, V.: Quality of barley grain and malt. In: Seminar of the LOYALTY Club, SOUFFLET AGRO a.s. Zaječí 05. 02. 2020
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů