Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita zrna ječmene a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita zrna ječmene a sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vady a poškození obilek, příčiny jejich vzniku a jejich dopady na kvalitu sladu. Byly popsány vady a poškození obilek ječmene podle platné normy ČSN 46 1100-5. Které znaky jsou ovlivněny množstvím škrobu v zrnu? Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Hvozdění je konzervování sušením. Co se děje v průběhu sladování? Degradace buněčných stěn a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace dusíkatých látek a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace škrobu a kterými znaky ji hodnotíme. Aktivované enzymy pokračují ve své práci při rmutování. Přednáška - Psota, V.: Kvalita zrna ječmene a sladu. In: Seminář Klubu LOYALTY, SOUFFLET AGRO a.s. Zaječí 05. 02. 2020

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of barley grain and malt

  • Popis výsledku anglicky

    Defects and damages of caryopses, reasons of their origin, their impacts on malt quality. Defects and damages of barley caryopses were described according to the valid standard ČSN 46 1100-5. Which characteristics are affected by the amount of starch in the grain? Malting is the commercial use of the physiological process of germination of caryopses. Kilning is preserving by drying. What happens during malting? Degradation of cell walls and by which traits we evaluate it. Degradation of nitrogenous substances and by which traits we evaluate it. Degradation of starch and by which traits we evaluate it. Activated enzymes continue in the process of mashing. Lecture: Psota, V.: Quality of barley grain and malt. In: Seminar of the LOYALTY Club, SOUFFLET AGRO a.s. Zaječí 05. 02. 2020

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů