Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000056" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000056 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Které znaky jsou ovlivněny množstvím škrobu v zrnu? Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Hvozdění je konzervování sušením. Co se děje v průběhu sladování? Degradace buněčných stěn a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace dusíkatých látek a kterými znaky ji hodnotíme. Degradace škrobu a kterými znaky ji hodnotíme. Aktivované enzymy pokračují ve své práci při rmutování. Přednáška - Psota, V.: Hodnocení sladu. In: Schůzka pěstitelů sladovnického ječmene. Sladovna Bernard, Rajhrad 05. 02. 2020.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of malt

  • Popis výsledku anglicky

    Which characteristics are affected by the amount of starch in the grain? Malting is the commercial use of the physiological process of germination of caryopses. Kilning is preserving by drying. What happens during malting? Degradation of cell walls and by which traits we evaluate it. Degradation of nitrogenous substances and by which traits we evaluate it. Degradation of starch and by which traits we evaluate it. Activated enzymes continue in the process of mashing. Lecture - Psota, V.: Evaluation of malt. In: Meeting of the growers of malting barley. Sladovna Bernard, a.s. 05/02/2020, Rajhrad.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů