Výroba a kvalita sladu ze starých odrůd
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000108" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000108 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výroba a kvalita sladu ze starých odrůd
Popis výsledku v původním jazyce
Šlechtění - výběr, křížení, mutace, GMO. Význam sladovnických znaků. Co se děje v zrnu ječmene v průběhu sladování? Které sladovnické zaky charaktrerizují degradaci buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Šlechtění sladovnického ječmene ve prospěch pěstitelů a sladařů. Kvalita sladu a sladiny starých odrůd jarního ječmene. Seminář uspořádaný v rámci projektu "Research and determination of the suitable varietal composition of spring barley with the required malting quality for areas more frequently affected by drought for malt and beer producers. (Operational programme Interreg V-A - Slovakia-Czech Republic 2014-2020) in Záhlinice 21.11.2019.
Název v anglickém jazyce
Production and quality of malt from old varieties
Popis výsledku anglicky
Breeding - selection, crossing, mutation, GMO. Significance of malting traits. What happens in barley grain during malting? Which malting traits characterize the degradation of cell walls, nitrogenous substances and starch. Breeding of malting barley in favour of growers and maltsters. Quality of malt and wort of old spring barley varieties. Seminar organized within the project "Research and determination of the suitable varietal composition of spring barley with the required malting quality for areas more frequently affected by drought for malt and beer producers. (Operational programme Interreg V-A - Slovakia-Czech Republic 2014-2020) in Záhlinice 21/11/2019.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů