Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výroba a kvalita sladu ze starých odrůd

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000108" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000108 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výroba a kvalita sladu ze starých odrůd

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Šlechtění - výběr, křížení, mutace, GMO. Význam sladovnických znaků. Co se děje v zrnu ječmene v průběhu sladování? Které sladovnické zaky charaktrerizují degradaci buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Šlechtění sladovnického ječmene ve prospěch pěstitelů a sladařů. Kvalita sladu a sladiny starých odrůd jarního ječmene. Seminář uspořádaný v rámci projektu "Research and determination of the suitable varietal composition of spring barley with the required malting quality for areas more frequently affected by drought for malt and beer producers. (Operational programme Interreg V-A - Slovakia-Czech Republic 2014-2020) in Záhlinice 21.11.2019.

  • Název v anglickém jazyce

    Production and quality of malt from old varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Breeding - selection, crossing, mutation, GMO. Significance of malting traits. What happens in barley grain during malting? Which malting traits characterize the degradation of cell walls, nitrogenous substances and starch. Breeding of malting barley in favour of growers and maltsters. Quality of malt and wort of old spring barley varieties. Seminar organized within the project "Research and determination of the suitable varietal composition of spring barley with the required malting quality for areas more frequently affected by drought for malt and beer producers. (Operational programme Interreg V-A - Slovakia-Czech Republic 2014-2020) in Záhlinice 21/11/2019.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů