Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A rapid and objective method for in situ determination of a degree of sensory deterioration of beer caused by aging process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000116" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000116 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A rapid and objective method for in situ determination of a degree of sensory deterioration of beer caused by aging process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prezentation for proffesional public.EBC Congress , Antwerpen, 2-6 June 2019. A rapid, mobile and objective method for in situ determination of a degree of sensory deterioration of beer caused by the aging process was developed and validated. The method is based on current reflectometric determination of 5-(hydroxymethyl)furan-2-carbaldehyde (HMF), as according to our previous study, HMF is a very good indicator of a stale flavor in beer determined by a sensory analysis (correlation higher than 0.96). It requires a mobile reflectometer with test strips and therefore is available for everyone and everywhere outside the laboratory as a taste sensor in the meaning of “an artificial tongue”. The reflectometric signal is transformed to the degree of the stale flavor using specified algorithm, which was derived in this study and it is being patented.

  • Název v anglickém jazyce

    A rapid and objective method for in situ determination of a degree of sensory deterioration of beer caused by aging process

  • Popis výsledku anglicky

    Prezentation for proffesional public.EBC Congress , Antwerpen, 2-6 June 2019. A rapid, mobile and objective method for in situ determination of a degree of sensory deterioration of beer caused by the aging process was developed and validated. The method is based on current reflectometric determination of 5-(hydroxymethyl)furan-2-carbaldehyde (HMF), as according to our previous study, HMF is a very good indicator of a stale flavor in beer determined by a sensory analysis (correlation higher than 0.96). It requires a mobile reflectometer with test strips and therefore is available for everyone and everywhere outside the laboratory as a taste sensor in the meaning of “an artificial tongue”. The reflectometric signal is transformed to the degree of the stale flavor using specified algorithm, which was derived in this study and it is being patented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů