Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Predikce gushingu ve sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000117" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000117 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Predikce gushingu ve sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster na odborné konferenci 28. Pivovarsko-sladařské dny, 31.10. - 1. 11. 2019, Plzeň. Primární gushing je definován jako bouřlivé a nekontrolované přepěnění baleného piva, způsobené kontaminací výchozích surovin, zejména ječmene a sladu. V letech 2015 – 2018 byla studována predikce gushingu ve sladu. Monitoring byl zaměřen na dynamiku gushingového potenciálu v meziproduktech výroby sladu a vztah mezi gushingem a dalšími parametry sladu. Dále byl sledován vliv ošetření zrna ječmene jarního a z něj vyrobeného sladu nízkoteplotním plazmovým výbojem na gushingový potenciál sladu.

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of gushing in malt

  • Popis výsledku anglicky

    Poster at the 28th Brewery and Malting Days conference, 31.10. - November 1, 2019, Pilsen. Primary gushing is defined as the turbulent and uncontrolled foaming of packaged beer caused by contamination of feedstocks, especially barley and malt. In the years 2015 - 2018 the prediction of gushing in malt was studied. Monitoring was focused on the dynamics of gushing potential in malt production intermediates and the relationship between gushing and other malt parameters. Furthermore, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced by low-temperature plasma discharge on the gushing potential of malt was studied.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů