Predikce gushingu ve sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000117" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000117 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Predikce gushingu ve sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Poster na odborné konferenci 28. Pivovarsko-sladařské dny, 31.10. - 1. 11. 2019, Plzeň. Primární gushing je definován jako bouřlivé a nekontrolované přepěnění baleného piva, způsobené kontaminací výchozích surovin, zejména ječmene a sladu. V letech 2015 – 2018 byla studována predikce gushingu ve sladu. Monitoring byl zaměřen na dynamiku gushingového potenciálu v meziproduktech výroby sladu a vztah mezi gushingem a dalšími parametry sladu. Dále byl sledován vliv ošetření zrna ječmene jarního a z něj vyrobeného sladu nízkoteplotním plazmovým výbojem na gushingový potenciál sladu.
Název v anglickém jazyce
Prediction of gushing in malt
Popis výsledku anglicky
Poster at the 28th Brewery and Malting Days conference, 31.10. - November 1, 2019, Pilsen. Primary gushing is defined as the turbulent and uncontrolled foaming of packaged beer caused by contamination of feedstocks, especially barley and malt. In the years 2015 - 2018 the prediction of gushing in malt was studied. Monitoring was focused on the dynamics of gushing potential in malt production intermediates and the relationship between gushing and other malt parameters. Furthermore, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced by low-temperature plasma discharge on the gushing potential of malt was studied.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů