The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897880" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897880 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12410/18:43897880 RIV/60193697:_____/18:N0000092
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/05.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/05.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201837" target="_blank" >10.18832/kp201837</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential
Popis výsledku v původním jazyce
In 2015, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced from it with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential was studied. Malting barley and malt produced from it were plasma-treated. In the malt samples, the gushing potential was determined. Simultaneously, selected quality parameters were assessed in the malt samples (Kolbach index, diastatic power, β-glucan content in wort, final attenuation, extract of malt in dry matter, relative extract at 45 °C, and friability). Gushing declined in the plasma-treated samples of malting barley or malt. The malt quality parameters remained unchanged.
Název v anglickém jazyce
The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential
Popis výsledku anglicky
In 2015, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced from it with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential was studied. Malting barley and malt produced from it were plasma-treated. In the malt samples, the gushing potential was determined. Simultaneously, selected quality parameters were assessed in the malt samples (Kolbach index, diastatic power, β-glucan content in wort, final attenuation, extract of malt in dry matter, relative extract at 45 °C, and friability). Gushing declined in the plasma-treated samples of malting barley or malt. The malt quality parameters remained unchanged.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
20801 - Environmental biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl. Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
314-317
Kód UT WoS článku
000453334600005
EID výsledku v databázi Scopus
—