Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897880" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897880 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12410/18:43897880 RIV/60193697:_____/18:N0000092

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/05.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/05.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201837" target="_blank" >10.18832/kp201837</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2015, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced from it with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential was studied. Malting barley and malt produced from it were plasma-treated. In the malt samples, the gushing potential was determined. Simultaneously, selected quality parameters were assessed in the malt samples (Kolbach index, diastatic power, β-glucan content in wort, final attenuation, extract of malt in dry matter, relative extract at 45 °C, and friability). Gushing declined in the plasma-treated samples of malting barley or malt. The malt quality parameters remained unchanged.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of treatment of barley grain and malt with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential

  • Popis výsledku anglicky

    In 2015, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced from it with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential was studied. Malting barley and malt produced from it were plasma-treated. In the malt samples, the gushing potential was determined. Simultaneously, selected quality parameters were assessed in the malt samples (Kolbach index, diastatic power, β-glucan content in wort, final attenuation, extract of malt in dry matter, relative extract at 45 °C, and friability). Gushing declined in the plasma-treated samples of malting barley or malt. The malt quality parameters remained unchanged.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20801 - Environmental biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl. Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    314-317

  • Kód UT WoS článku

    000453334600005

  • EID výsledku v databázi Scopus