Způsob ošetření obiloviny pro přípravu sladu a/nebo z ní připraveného sladu pro snížení přepěňovacího potenciálu sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000127" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000127 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308152.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308152.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob ošetření obiloviny pro přípravu sladu a/nebo z ní připraveného sladu pro snížení přepěňovacího potenciálu sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob ošetření obiloviny pro přípravu sladu a/nebo z ní připraveného sladu pro snížení přepěňovacího potenciálu sladu, kdy se tato obilovina a/nebo z ní připravený slad za stálého pohybu po dobu 1 až 5 minut ošetřuje nízkoteplotním plazmatem, přičemž se této obilovině a/nebo sladu dodá energie 80 až 620 kJ/kg, čímž se eliminuje její/jeho případná plísňová kontaminace a v důsledku toho se sníží přepěňovací potenciál sladu připraveného z takto ošetřené obiloviny, resp. takto ošetřeného sladu.
Název v anglickém jazyce
A method of treating cereal to prepare malt and / or malt prepared therefrom to reduce the foaming potential of malt
Popis výsledku anglicky
A method of treating a cereal for preparing malt and / or a malt prepared from it to reduce the foaming of the malt, where the cereal and / or the prepared malt are treated for 1 to 5 minutes with low temperature plasma, the cereal and / or the malt delivers energy of 80 to 620 kJ / kg, thus eliminating any fungal contamination and consequently reducing the foaming potential of the malt prepared from the cereal so treated, or malt treated in this way.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
308152
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
11. 12. 2019
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., SurfaceTreat a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence