ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000752" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000752 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm" target="_blank" >http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod.
Název v anglickém jazyce
Testing methods for malt and malt extracts ? Part 2: Other testing methods for malt
Popis výsledku anglicky
ČSN 56 0187-2 Testing methods for malt and malt extracts ? Part 2: Other testing methods for malt. The methods for checking the Pilsner malt and special malts given in this standard are used for the determination of technologically important quality parameters formed during malt production and contributing to analytical and organoleptical beer characteristics. Information about their amount or composition can help estimate for example variations in barley grain metabolism during malting, affect enzymatic catalysis during mashing, a role of these components in colloidal and senzsoric beer stability, foaming and foam durability etc.
Klasifikace
Druh
H<sub>leg</sub> - Výsledky promítnuté do právních předpisů a norem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo předpisu
ČSN 560187-2
Označení kompet. příslušného orgánu
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Gorazdova 24, Praha 2
Územní platnost výsledku
A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)