Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000752" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000752 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm" target="_blank" >http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod.

  • Název v anglickém jazyce

    Testing methods for malt and malt extracts ? Part 2: Other testing methods for malt

  • Popis výsledku anglicky

    ČSN 56 0187-2 Testing methods for malt and malt extracts ? Part 2: Other testing methods for malt. The methods for checking the Pilsner malt and special malts given in this standard are used for the determination of technologically important quality parameters formed during malt production and contributing to analytical and organoleptical beer characteristics. Information about their amount or composition can help estimate for example variations in barley grain metabolism during malting, affect enzymatic catalysis during mashing, a role of these components in colloidal and senzsoric beer stability, foaming and foam durability etc.

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>leg</sub> - Výsledky promítnuté do právních předpisů a norem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    ČSN 560187-2

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Gorazdova 24, Praha 2

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)