Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ČSN 56 0187-1 (560187) Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 1: Základní metody zkoušení sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000568" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000568 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ČSN 56 0187-1 (560187) Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 1: Základní metody zkoušení sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Norma popisuje metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů a náhražek sladu, které se používají ke stanovení základních technologicky významných látek, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivostia trvanlivosti pěny.

  • Název v anglickém jazyce

    ČSN 56 0187-1 (560187) Testing methods for malt and malt extracts - Part 1: Basic testing methods for malt

  • Popis výsledku anglicky

    The standard describes the methods for checking Pilsner malt and special malts, malt surrogates used for the determination of basic technologically significant substances formed in the course of malt production that contribute to analytical and organoleptical beer characteristics. Knowledge of their quantity or composition can help estimate for example deviations in the metabolism of a barley grain during malting, the impact on the enzyme catalysis during mashing, role of these components in beer colloid and sensory stability, foaming capacity and foam stability.

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>leg</sub> - Výsledky promítnuté do právních předpisů a norem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    ČSN 56 0187-1

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)