Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000018" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení zdrojů polyfenolů v pivu, obsahu a zastoupení různých skupin polyfenolových látek v pivovarských surovinách, jejich převodu do roztoku v jednotlivých operacích pivovarské výroby a jejich změn v průběhu výrobního procesu až do finálního výrobku. Je proto vhodným nástrojem pro komplexní přístup k problematice zvýšení obsahu zdravotně pozitivních polyfenolových látek v pivu volbou surovin počínaje a nastavením procesních parametrů konče, to vše v kontextu aktuálních zdrojů surovin a výrobních postupů používaných v tuzemských pivovarech. Metodika je v návaznosti na CHZO České pivo specificky vhodná pro výrobce používající logo CHZO České pivo i další pivovary, které chtějí podpořit komplexně pojatou kvalitu svých výrobků nebo inovovat výrobu.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of increasing the content of polyphenolic substances in beer by choosing raw materials and technology

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology represents a comprehensive procedure for evaluating the sources of polyphenols in beer, the content and representation of different groups of polyphenolic substances in brewing raw materials, their transfer to solution in individual brewing operations and their changes during the production process to the final product. It is therefore a suitable tool for a comprehensive approach to increasing the content of health-positive polyphenolic substances in beer by raw materials selection and setting process parameters, all in the context of current sources of raw materials and production processes used in domestic breweries. Following the PGI České pivo, the methodology is specifically suitable for producers using the PGI České pivo logo and other breweries that want to support the comprehensive quality of their products or innovate production

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metS</sub> - Metodiky schválené orgánem státní správy

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VÚPS/2020/M002

  • Číslo předpisu

    Osvědčení 1/2020-1812

  • Technické parametry

    Smlouva o využití uzavřená dne 4.8.2020 se společností PIVO Praha. spol. s r. o., IČ: 45241121, zastoupenou Ing. Václavem Potěšilem, tel. +420 224 915 813, e-mail pivo@pivopraha.cz

  • Ekonomické parametry

    Ekonomické přínosy metodiky ve výrobě a vývoji jsou nepřímé, je nástrojem pro výběr surovin a procesních parametrů pro zvýšení obsahu látek se zdravotním benefitem. Přímý dopad má pro výrobce s CHZO České pivo pro zajištění předepsané hladiny polyfenolů.

  • Označení certifikačního orgánu

    Odbor potravinářský, Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů