Stanovení aktivity α-amylázy ve sladu metodou segmentové průtokové analýzy (SFA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000048 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení aktivity α-amylázy ve sladu metodou segmentové průtokové analýzy (SFA
Popis výsledku v původním jazyce
Článek - KVASNÝ 3(2): 6-9, 2021. Enzym α-amyláza je důležitý parametr kvality sladu. Společně s β-amylázou mají technologický význam v procesu rmutování, kde se podílejí na tvorbě zkvasitelných cukrů. Ke stanovení aktivity α-amylázy se používá metoda segmentové průtokové analýzy (SFA). Výsledné hodnoty v analyzovaných sladech se pohybovaly v rozmezí od 61 D.U. EBC do 90 D.U. EBC.
Název v anglickém jazyce
Determination of α-amylase activity in malt segment flow analysis (SFA) method
Popis výsledku anglicky
The article in KVASNÝ 3(2): 6-9, 2021.The enzyme α-amylase is an important parameter of malt quality. Together with β-amylase, they are of technological importance in the mashing process, where they participate in the formation of fermentable sugars. The segment flow analysis (SFA) method is used to determine α-amylase activity. The resulting values in the analyzed malts ranged from 61 D.U. EBC up to 90 D.U. EBC.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů