Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA
Popis výsledku v původním jazyce
Poster. Amylasy jsou nejvýznamnější enzymy sladu. Odbourávají škroby na rozpustné zkvasitelné cukry. Poměr α-amylasy a β-amylasy ve sladu přímo ovlivňuje složení mladiny. Enzymový potenciál sladu je vyjádřen diastatickou mohutností, především aktivitou β-amylasy. K spektrofotometrickému stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti byl použit automatický analyzátor San++, který k měření využívá SFA (Segmented Flow Analysis). 40. pivovarsko-sladařský seminář, Ostrava - Dolní Vítkovice, 21. - 22. 10. 2021.
Název v anglickém jazyce
Determination of α-amylase activity and diastatic strength in malt by SFA method
Popis výsledku anglicky
Poster. Amylases are the most important malt enzymes. They break down starches into soluble fermentable sugars. The ratio of α-amylase and β-amylase in malt directly affects the composition of the wort. The enzymatic potential of malt is expressed by diastatic potency, especially β-amylase activity. An automatic San ++ analyzer, which uses SFA (Segmented Flow Analysis) for measurement, was used for spectrophotometric determination of α-amylase activity and diastatic power. 40th Brewing and Malting Seminar, Ostrava - Dolní Vítkovice, October 21 - 22, 2021.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů