Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster. Amylasy jsou nejvýznamnější enzymy sladu. Odbourávají škroby na rozpustné zkvasitelné cukry. Poměr α-amylasy a β-amylasy ve sladu přímo ovlivňuje složení mladiny. Enzymový potenciál sladu je vyjádřen diastatickou mohutností, především aktivitou β-amylasy. K spektrofotometrickému stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti byl použit automatický analyzátor San++, který k měření využívá SFA (Segmented Flow Analysis). 40. pivovarsko-sladařský seminář, Ostrava - Dolní Vítkovice, 21. - 22. 10. 2021.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of α-amylase activity and diastatic strength in malt by SFA method

  • Popis výsledku anglicky

    Poster. Amylases are the most important malt enzymes. They break down starches into soluble fermentable sugars. The ratio of α-amylase and β-amylase in malt directly affects the composition of the wort. The enzymatic potential of malt is expressed by diastatic potency, especially β-amylase activity. An automatic San ++ analyzer, which uses SFA (Segmented Flow Analysis) for measurement, was used for spectrophotometric determination of α-amylase activity and diastatic power. 40th Brewing and Malting Seminar, Ostrava - Dolní Vítkovice, October 21 - 22, 2021.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů