Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv technologie sladování na aktivitu β-glukanasy, a α a β-amylasy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv technologie sladování na aktivitu β-glukanasy, a α a β-amylasy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě odhadu komponent rozptylu byla aktivita β –glukanasy nejvíce ovlivněna způsobem sušení, délkou sladování a nejméně teplotou klíčení . Aktivita α-amylasy byla ovlivněna délkou sladování , stupněm domočení a teplotou klíčení (16 %). Aktivita β-amylasy byla silně ovlivněna teplotou sušení, vliv ostatních faktorů byl nízký. Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář, Ostrava, 21.–22. října 2021.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of malting technology on the activity of β-glucanase, α- and β-amylase

  • Popis výsledku anglicky

    Based on the estimation of the variance components, β -glucanase activity was most affected by drying method , malting duration and least affected by germination temperature. The activity of α-amylase was affected by the length of malting, the degree of steeping and the temperature of germination. The activity of β-amylase was strongly influenced by drying temperature, while the influence of other factors was low. Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář, Ostrava, 21.–22. října 2021.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů