Chemický a senzorický profil piv studeně chmelených „planetárními“ chmely
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000032" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000032 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chemický a senzorický profil piv studeně chmelených „planetárními“ chmely
Popis výsledku v původním jazyce
Specifikace odrůdových profilů sekundárních metabolitů chmele v pivu má značný význam pro chmelařství i pivovarství. Článek prezentuje výsledky pilotních varních pokusů se studeným chmelením piva sedmi novými odrůdami „flavor hops“. Profil terpenických silic v pivu se výrazně lišil v závislosti na odrůdě. Klastrová analýza chmelových aromat v pivu ukázala odlišnost nových chmelů od odrůdy Kazbek. Celkový senzorický dojem piv koreloval se senzoricky stanovenou příjemností chmelové chuti a vůně v pivu.
Název v anglickém jazyce
Chemical and sensory profile of beers dry-hopped by
Popis výsledku anglicky
The specification of varietal profiles of secondary metabolites of hops in beer is of considerable importance for hop growing and brewing. The article presents the results of pilot brewing experiments with dry hopping of beer with seven new varieties of "flavor hops". The profile of terpenic essential oils in beer varied significantly depending on the variety. Cluster analysis of hop aromas in beer showed the difference of new hops from the Kazbek variety. The overall sensory impression of the beers correlated with the sensory determination of the hop taste and aroma in the beer.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
20-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—