Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemický a senzorický profil piv studeně chmelených „planetárními“ chmely

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000032" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000032 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemický a senzorický profil piv studeně chmelených „planetárními“ chmely

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Specifikace odrůdových profilů sekundárních metabolitů chmele v pivu má značný význam pro chmelařství i pivovarství. Článek prezentuje výsledky pilotních varních pokusů se studeným chmelením piva sedmi novými odrůdami „flavor hops“. Profil terpenických silic v pivu se výrazně lišil v závislosti na odrůdě. Klastrová analýza chmelových aromat v pivu ukázala odlišnost nových chmelů od odrůdy Kazbek. Celkový senzorický dojem piv koreloval se senzoricky stanovenou příjemností chmelové chuti a vůně v pivu.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical and sensory profile of beers dry-hopped by

  • Popis výsledku anglicky

    The specification of varietal profiles of secondary metabolites of hops in beer is of considerable importance for hop growing and brewing. The article presents the results of pilot brewing experiments with dry hopping of beer with seven new varieties of "flavor hops". The profile of terpenic essential oils in beer varied significantly depending on the variety. Cluster analysis of hop aromas in beer showed the difference of new hops from the Kazbek variety. The overall sensory impression of the beers correlated with the sensory determination of the hop taste and aroma in the beer.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    20-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus