Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny parametrů klíčení sladovnického ječmene při použití recyklované máčecí vody

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny parametrů klíčení sladovnického ječmene při použití recyklované máčecí vody

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster. 29. Pivovarsko-sladařské dny, 13.–14.října 2022, Plzeň. Byl hodnocen vliv recyklované máčecí vody na fyziologické parametry klíčení sladovnického ječmene. Pro hodnocení byla použita voda z prvního máčení, poměr ječmene a vody při máčení byl 1:2. Fyziologické parametry klíčení byl hodnoceny pomocí energie klíčení při 4 ml, rychlosti klíčení a citlivosti na vodu. Testované varianty zahrnovaly použití čerstvé vody, recyklované vody ředěné čerstvou vodou v poměru 1:1 a recyklované vody. Mezi hodnocenými variantami nebyl zjištěn statisticky průkazný rozdíl v hodnotách energie klíčení a rychlosti klíčení. Hodnoty citlivosti na vodu byly vyšší u variant s použitím recyklované a recyklované ředěné vody a statisticky významně se odlišovaly od varianty s použitím čerstvé vody.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in parameters of germination of malting barley using recycled steeping water

  • Popis výsledku anglicky

    Poster. 29. Brewing and malting days, October 13-14, 2022, Pilsen. The effect of recycled steeping water on the physiological parameters of malting barley germination was evaluated. The water from the first steep was used for the evaluation; the ratio of barley to steeping water was 1:2. The physiological parameters of germination were evaluated by germination energy at 4 ml, germination rate and sensitivity to water. The variants tested included the use of fresh water, recycled water diluted with fresh water in a 1:1 ratio, and recycled water. There was no statistically significant difference in germination energy and germination rate values between the evaluated variants. Water sensitivity values were higher for the variants using recycled and recycled diluted water and they were statistically significantly different from the variant using fresh water.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FV40421" target="_blank" >FV40421: Recyklace technologických vod v nápojovém průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů