The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895186" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895186 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters
Popis výsledku v původním jazyce
Acidic steeping was confirmed to be an effective tool for acceleration of the malting process. For the purpose of this study, two batches of malt were prepared in the micromalting plant of the ICT Prague. Barley was steeped for 8/16 hours in water with the adjusted value of pH (pH=5). In the tested barley, the rate of water uptake by the caryopsis, germination rate and germination energy under the standard malting conditions were studied. In the prepared malts, the most important quality parameters, i.e. extract, enzymatic activity, color and pH of congress wort were analyzed. Principal part of the study was devoted to monitoring of content of polyphenolic substances and antioxidant characters of congress worts prepared from the malts.
Název v anglickém jazyce
The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters
Popis výsledku anglicky
Acidic steeping was confirmed to be an effective tool for acceleration of the malting process. For the purpose of this study, two batches of malt were prepared in the micromalting plant of the ICT Prague. Barley was steeped for 8/16 hours in water with the adjusted value of pH (pH=5). In the tested barley, the rate of water uptake by the caryopsis, germination rate and germination energy under the standard malting conditions were studied. In the prepared malts, the most important quality parameters, i.e. extract, enzymatic activity, color and pH of congress wort were analyzed. Principal part of the study was devoted to monitoring of content of polyphenolic substances and antioxidant characters of congress worts prepared from the malts.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ME10110" target="_blank" >ME10110: Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
10-11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
284-287
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—