Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895186" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895186 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acidic steeping was confirmed to be an effective tool for acceleration of the malting process. For the purpose of this study, two batches of malt were prepared in the micromalting plant of the ICT Prague. Barley was steeped for 8/16 hours in water with the adjusted value of pH (pH=5). In the tested barley, the rate of water uptake by the caryopsis, germination rate and germination energy under the standard malting conditions were studied. In the prepared malts, the most important quality parameters, i.e. extract, enzymatic activity, color and pH of congress wort were analyzed. Principal part of the study was devoted to monitoring of content of polyphenolic substances and antioxidant characters of congress worts prepared from the malts.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Acidic Steeping on Malt Technological Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Acidic steeping was confirmed to be an effective tool for acceleration of the malting process. For the purpose of this study, two batches of malt were prepared in the micromalting plant of the ICT Prague. Barley was steeped for 8/16 hours in water with the adjusted value of pH (pH=5). In the tested barley, the rate of water uptake by the caryopsis, germination rate and germination energy under the standard malting conditions were studied. In the prepared malts, the most important quality parameters, i.e. extract, enzymatic activity, color and pH of congress wort were analyzed. Principal part of the study was devoted to monitoring of content of polyphenolic substances and antioxidant characters of congress worts prepared from the malts.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME10110" target="_blank" >ME10110: Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10-11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    284-287

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus