Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest 2022

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/285" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/285</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2023.69.740" target="_blank" >10.18832/kp2023.69.740</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest 2022

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study presents the results of technological quality and agronomic characteristics of the spring barley LG Flamenco and winter barley Sonja. These varieties have passed three-year trials within the state varietal trials of the Slovak Republic. At the optimum nitrogen content in unmalted grain, the LG Flamenco variety showed an extract content of 83.2% and the Sonja variety 81.4%. The diastatic power was at the optimum level for both varieties (316 and 411 WK un.). The Kolbach index was at the optimum level (48.3%) for LG Flamenco and 39.6% for Sonja. In the LG Flamenco variety, cell wall degradation was given by a friability value of 88% and a β-glucan content of 192 mg/l. The friability value for the variety Sonja was 82% and the β-glucan content was 193 mg/l. The quality (apparent final attenuation) of the sweet wort was satisfactory for both varieties (81.0%).

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest 2022

  • Popis výsledku anglicky

    The study presents the results of technological quality and agronomic characteristics of the spring barley LG Flamenco and winter barley Sonja. These varieties have passed three-year trials within the state varietal trials of the Slovak Republic. At the optimum nitrogen content in unmalted grain, the LG Flamenco variety showed an extract content of 83.2% and the Sonja variety 81.4%. The diastatic power was at the optimum level for both varieties (316 and 411 WK un.). The Kolbach index was at the optimum level (48.3%) for LG Flamenco and 39.6% for Sonja. In the LG Flamenco variety, cell wall degradation was given by a friability value of 88% and a β-glucan content of 192 mg/l. The friability value for the variety Sonja was 82% and the β-glucan content was 193 mg/l. The quality (apparent final attenuation) of the sweet wort was satisfactory for both varieties (81.0%).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ PRŮMYSL

  • ISSN

    2570-8619

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    740–746

  • Kód UT WoS článku

    001012358400001

  • EID výsledku v databázi Scopus