Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tajemství chuti nealkoholického piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000049 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tajemství chuti nealkoholického piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na 41. Pivovarsko-sladařském semináři, 19-20.10.2023, Plzeň. Chuť nealkoholického piva, její rozdíl oproti alkoholickému pivu, důvody těchto rozdílů, vliv na preferenci a přijetí piva spotřebitelem jsou do určité míry stále neprobádané oblasti, jejichž detailnější pochopení může v budoucnu přispět k vývoji nealkoholického piva, jenž by bylo spotřebiteli akceptovanější. V rámci výzkumu těchto oblastí byly v posledních letech provedeny studie zaměřené na (a) chemické porovnání nealkoholických piv s alkoholickými, (b) preferenci nealkoholických piv spotřebiteli v relaci k chemickému složení, (c) původ typické chuti nealkoholického piva. Přednáška se věnuje nejdůležitějším poznatkům získaných z výzkumu těchto aspektů.

  • Název v anglickém jazyce

    The secret of the taste of non-alcoholic beer

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture on the 41. Brewing and malting seminar, Pilsen, 19.-20.10.2023. The flavour of nonalcoholic beer, its difference with regular alcoholic beer, the reasons of these differences, its influence on preference, and acceptance of the nonalcoholic beer by the consumers are still unexplored field which detailed understanding could contribute to the development of more accreptable nonalcoholic beer. In research of these fileds, studies focused on (a) chemical comparison of nonalcoholic and alcoholic beers, (b) the preference of nonalkoholic beer by consumers in relatoion to chemical compositionm, (c) the origin of typical off-flavour of nonalcoholic beer were carried out. The lecture is focused on the most important knowledge obtained by this research.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů