Tajemství chuti nealkoholického piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000049 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tajemství chuti nealkoholického piva
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na 41. Pivovarsko-sladařském semináři, 19-20.10.2023, Plzeň. Chuť nealkoholického piva, její rozdíl oproti alkoholickému pivu, důvody těchto rozdílů, vliv na preferenci a přijetí piva spotřebitelem jsou do určité míry stále neprobádané oblasti, jejichž detailnější pochopení může v budoucnu přispět k vývoji nealkoholického piva, jenž by bylo spotřebiteli akceptovanější. V rámci výzkumu těchto oblastí byly v posledních letech provedeny studie zaměřené na (a) chemické porovnání nealkoholických piv s alkoholickými, (b) preferenci nealkoholických piv spotřebiteli v relaci k chemickému složení, (c) původ typické chuti nealkoholického piva. Přednáška se věnuje nejdůležitějším poznatkům získaných z výzkumu těchto aspektů.
Název v anglickém jazyce
The secret of the taste of non-alcoholic beer
Popis výsledku anglicky
Lecture on the 41. Brewing and malting seminar, Pilsen, 19.-20.10.2023. The flavour of nonalcoholic beer, its difference with regular alcoholic beer, the reasons of these differences, its influence on preference, and acceptance of the nonalcoholic beer by the consumers are still unexplored field which detailed understanding could contribute to the development of more accreptable nonalcoholic beer. In research of these fileds, studies focused on (a) chemical comparison of nonalcoholic and alcoholic beers, (b) the preference of nonalkoholic beer by consumers in relatoion to chemical compositionm, (c) the origin of typical off-flavour of nonalcoholic beer were carried out. The lecture is focused on the most important knowledge obtained by this research.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů