Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení těkavých a netěkavých produktů dusitanu v uzeninách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000089" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000089 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.ccsss.cz/index.php/ccsss/article/view/20" target="_blank" >http://www.ccsss.cz/index.php/ccsss/article/view/20</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.54779/ccsss20230261" target="_blank" >10.54779/ccsss20230261</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení těkavých a netěkavých produktů dusitanu v uzeninách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato diplomová práce se zabývá problematikou produktů dusitanu v uzeninách za použití plynové chromatografie. Tyto produkty mohou mít karcinogenní nebo mutagenní vlastnosti. V této práci byla vyvinuta metoda stanovení 4-kyanofenolu a N-nitrosoprolinu v uzeninách pomocí plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Roztok kyseliny mravenčí v acetonitrilu byl použit pro extrakci analytu ze vzorků. Analyty musí být před analýzou derivatizovány N,O-bis-(trimethylsilyl)-trifluoroacetamidem. Vyvinutá metoda byla aplikována na reaálné vzorky uzenin. Pro kvantifikaci analytů byla použita metoda standardního přídavku.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of volatile and non-volatile products of nitrite in sausages

  • Popis výsledku anglicky

    NThis diploma thesis deals with the issue of nitrite products in sausages by gas chromatography. These products may have carcinogenic or mutagenic properties. In this thesis, method for determination of 4-cyanophenol and N-nitrosoproline in sausages by gas chromatography with mass spectrometric detection was developed. A solution of formic acid in acetonitrile was used for analyte extraction. Prior to analysis, analytes must be derivatized by N,O-bis-(trimethylsilyl)-trifluoracetamide. The developed method was applied to real sausages samples. The standard addition method is used for the quantification of analytes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Chemical Society Symposium Series

  • ISSN

    2336-7202

  • e-ISSN

    2336-7210

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    261-265

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus