Quality analysis of Norwegian farmhouse malt: A case study
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000020 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/314" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/314</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2024.70.927" target="_blank" >10.18832/kp2024.70.927</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality analysis of Norwegian farmhouse malt: A case study
Popis výsledku v původním jazyce
In this case study, we conducted a detailed investigation into the quality of Norwegian farmhouse malt. We analysed the physical, chemical, and organoleptic properties of the malt. Our findings indicate that a specific sample of Norwegian farmhouse malt exhibits a distinct quality, attributed to the production process and the use of a non-malting barley variety with high nitrogen content. The sample of Norwegian farmhouse malt showed low values for all basic malting characteristics. Low values were found especially in cytolytic modification. Additionally, the sensory characteristics of this malt differed significantly from those of conventional, industrially produced malts, especially the smell of the malt and then the smell of the mash after smoke was distinctive.
Název v anglickém jazyce
Quality analysis of Norwegian farmhouse malt: A case study
Popis výsledku anglicky
In this case study, we conducted a detailed investigation into the quality of Norwegian farmhouse malt. We analysed the physical, chemical, and organoleptic properties of the malt. Our findings indicate that a specific sample of Norwegian farmhouse malt exhibits a distinct quality, attributed to the production process and the use of a non-malting barley variety with high nitrogen content. The sample of Norwegian farmhouse malt showed low values for all basic malting characteristics. Low values were found especially in cytolytic modification. Additionally, the sensory characteristics of this malt differed significantly from those of conventional, industrially produced malts, especially the smell of the malt and then the smell of the mash after smoke was distinctive.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
70
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
927-935
Kód UT WoS článku
001351395400001
EID výsledku v databázi Scopus
—