Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F97%3A%230000243" target="_blank" >RIV/60193697:_____/97:#0000243 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu
Popis výsledku v původním jazyce
S ohledem na současné potřeby sladařského průmyslu již nestačí stanovení základních technologických parametrů. Podstatné je jak rychle a jakým způsobem probíhají rozkladné procesy a změny uvnitř endospermu zrna. Modifikace sladu vyjadřuje úroveň jeho rozluštění, tj. hloubku rozkladných procesů. Homogenita vyjadřuje vyrovnanost rozluštění v partii obilek. Stanovení homogenita a modifikace objektivně informuje o stavu endospermu po sladování.
Název v anglickém jazyce
New criteria of evaluation of malting barley and malt
Popis výsledku anglicky
With respect to the present requirements of the malting industry determination of basic technological parameters is not sufficient. The manner and rate of digestion processes and changes in the grain endosperm have a substantial importance. Modificationof malt expresses the level of its modification, i.e. depth of digestive processes. Homogeneity expresses balance of modification in a caryopses lot. Determination of homogeneity and modification provides unbiased information on the state of endosperm after malting.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1997
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové pohledy na jakost produktů rostlinného původu
ISBN
80-902436-0-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
100-104
Název nakladatele
VÚ pícninářský
Místo vydání
Troubsko
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
22. 10. 1997
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—