Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F97%3A%230000243" target="_blank" >RIV/60193697:_____/97:#0000243 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    S ohledem na současné potřeby sladařského průmyslu již nestačí stanovení základních technologických parametrů. Podstatné je jak rychle a jakým způsobem probíhají rozkladné procesy a změny uvnitř endospermu zrna. Modifikace sladu vyjadřuje úroveň jeho rozluštění, tj. hloubku rozkladných procesů. Homogenita vyjadřuje vyrovnanost rozluštění v partii obilek. Stanovení homogenita a modifikace objektivně informuje o stavu endospermu po sladování.

  • Název v anglickém jazyce

    New criteria of evaluation of malting barley and malt

  • Popis výsledku anglicky

    With respect to the present requirements of the malting industry determination of basic technological parameters is not sufficient. The manner and rate of digestion processes and changes in the grain endosperm have a substantial importance. Modificationof malt expresses the level of its modification, i.e. depth of digestive processes. Homogeneity expresses balance of modification in a caryopses lot. Determination of homogeneity and modification provides unbiased information on the state of endosperm after malting.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1997

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové pohledy na jakost produktů rostlinného původu

  • ISBN

    80-902436-0-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    100-104

  • Název nakladatele

    VÚ pícninářský

  • Místo vydání

    Troubsko

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    22. 10. 1997

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku