Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sustainable food consumption - the case of the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60456540%3A_____%2F14%3A%230000695" target="_blank" >RIV/60456540:_____/14:#0000695 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sustainable food consumption - the case of the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The sustainability challenges such as depletion of finite resources stem largely from an explosion in consumption. So far, most attention has been paid to socially efficient use of resources in production. However, the recent increase in demand for biomass and food followed by soaring food prices calls for reconsidering our approach and focusing on consumption too. This includes consuming less but mainly differently, and reducing and recycling wastes. Since food consumption is integrated with our life style it is important to understand socioeconomic and cultural contexts, the formal and informal institutions and government policy which form our food consumption behaviour. The paper refers to our ongoing research carried in the 7FP project PACITA on the technology assessment. We show main patterns and trends in food consumption and buying habits in the Czech Republic and initiatives promoting sustainable consumption in the country and in the selected EU member states. Possible reasons

  • Název v anglickém jazyce

    Sustainable food consumption - the case of the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The sustainability challenges such as depletion of finite resources stem largely from an explosion in consumption. So far, most attention has been paid to socially efficient use of resources in production. However, the recent increase in demand for biomass and food followed by soaring food prices calls for reconsidering our approach and focusing on consumption too. This includes consuming less but mainly differently, and reducing and recycling wastes. Since food consumption is integrated with our life style it is important to understand socioeconomic and cultural contexts, the formal and informal institutions and government policy which form our food consumption behaviour. The paper refers to our ongoing research carried in the 7FP project PACITA on the technology assessment. We show main patterns and trends in food consumption and buying habits in the Czech Republic and initiatives promoting sustainable consumption in the country and in the selected EU member states. Possible reasons

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Review of Agricultural and Applied Economics

  • ISSN

    1336-9261

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    65-73

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus