Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující spotřebu masa v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F04%3A5709" target="_blank" >RIV/60460709:41110/04:5709 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Faktory ovlivňující spotřebu masa v ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá průzkumem spotřeby masa v České republice a faktory, které tuto spotřebu ovlivňují. Nejdůležitějšími faktory, které ovlivňují spotřebitele při nákupu masa, jsou chutnost masa, cena a zdravotní hledisko. Nejpozitivněji z hlediska chuťového je pak vnímáno maso drůbeží, rybí a vepřové. Mezi další faktory ovlivňující poptávku po mase patří dostupnost produktů, ceny substitučních produktů a jejich senzorické vlastnosti. Důležitou roli hrají změny stravovacích návyků populace, jež jsou představovány trendy racionální výživy a ekologickým trendem.

  • Název v anglickém jazyce

    FACTORS INFLUENCING MEAT CONSUMPTION

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the survey of meat consumption in the Czech Republic and a factors influencing this consumption. The most important factors influencing the consumers are meat taste, price and health aspects. The most preferred meats from the tastepoint of view are chicken, fish and pork. Other factors influencing the meat demand is product availability, prices of substitution products and sensory qualities. New trends in eating habits such as health food and ecological awareness also represent an important role in people?s eating habits.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chov hospodárskych zvierat v podmienkach EÚ

  • ISBN

    80-88943-21-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    SPU Nitra, Slovensko

  • Místo vydání

    Nitra, Slovensko

  • Místo konání akce

    Nitra, Slovensko

  • Datum konání akce

    28. 10. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku