Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Milk production, quality and prices in Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F07%3A20804" target="_blank" >RIV/60460709:41110/07:20804 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milk production, quality and prices in Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Production quantity, quality, and prices of cow milk in Czech Republic, as well as in Poland, are permanently influenced by economic factors and, after EU participation, also by the milk quota regime. Alongside similarities production characteristics, inPoland and the Czech Republic there exist substantial differences. The aim of this study was to overview changes taking place in the meat and milk sectors of the Czech Republic. Despite the decreasing cattle population (including dairy cows), productionin the Czech Republic is rather stable because of rising milk yield. During the last few years there has been a milk surplus on the market, even thought dairy exports dominate over import. A precondition of the realization of milk on the market is its high quality and this has become a basic prerequisite for profit and for the maintenance of the customer in the competitive market. An analysis has therefore been carried out of the economic indicators of the dynamics of milk yield, overal

  • Název v anglickém jazyce

    Milk production, quality and prices in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Production quantity, quality, and prices of cow milk in Czech Republic, as well as in Poland, are permanently influenced by economic factors and, after EU participation, also by the milk quota regime. Alongside similarities production characteristics, inPoland and the Czech Republic there exist substantial differences. The aim of this study was to overview changes taking place in the meat and milk sectors of the Czech Republic. Despite the decreasing cattle population (including dairy cows), productionin the Czech Republic is rather stable because of rising milk yield. During the last few years there has been a milk surplus on the market, even thought dairy exports dominate over import. A precondition of the realization of milk on the market is its high quality and this has become a basic prerequisite for profit and for the maintenance of the customer in the competitive market. An analysis has therefore been carried out of the economic indicators of the dynamics of milk yield, overal

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Medycyna Weterynaryjna

  • ISSN

    0025-8628

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    63

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus