informační systémy pro bezpečnost a sledovatelnost potravin - situace v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F07%3A23258" target="_blank" >RIV/60460709:41110/07:23258 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/07:19970
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Information systems for food safety and traceability and the situation in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
Food safety and traceability are key topics in the European Union agro-food sector and legislation. Due to the fact that there are many players in the agro-food market in the EU there must be well organized communication systems among farmers, retailers,government authorities and consumers in order to ensure trust and quality of products and to protect consumers in short period of time. The paper gives quick overview of the situation of deployment of information systems for food safety and traceabilitysupport in the Europe and in the Czech Republic. Points where ICT could remove inefficiencies and improve the food safety and traceability are seen in: tracing products at the system, reducing costs of implementation of process controls in the enterprise and in faster and more precise data exchange among food sector subjects and state supervisory authorities based on common data formats and information services.
Název v anglickém jazyce
Information systems for food safety and traceability and the situation in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Food safety and traceability are key topics in the European Union agro-food sector and legislation. Due to the fact that there are many players in the agro-food market in the EU there must be well organized communication systems among farmers, retailers,government authorities and consumers in order to ensure trust and quality of products and to protect consumers in short period of time. The paper gives quick overview of the situation of deployment of information systems for food safety and traceabilitysupport in the Europe and in the Czech Republic. Points where ICT could remove inefficiencies and improve the food safety and traceability are seen in: tracing products at the system, reducing costs of implementation of process controls in the enterprise and in faster and more precise data exchange among food sector subjects and state supervisory authorities based on common data formats and information services.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Informační systémy v zemědělství a lesnictví 2007
ISBN
978-80-213-1643-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
244-247
Název nakladatele
ČZU v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
PEF ČZU v Praze
Datum konání akce
16. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—