Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production costs in the fattening period of pigs in the Czech Republic and assessment of the influence of selected factors on the amount of these costs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F12%3A59288" target="_blank" >RIV/60460709:41110/12:59288 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production costs in the fattening period of pigs in the Czech Republic and assessment of the influence of selected factors on the amount of these costs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Breeding of pigs and pig meat production in the Czech Republic are negatively influenced by increase in costs, price fluctuations in the agricultural producer´s prices for pigs and especially imports of live pigs and pork from abroad. The amount of totalcost in the fattening stage of pigs increased from 2006 to 2008, in 2009 and 2010 were identified annual declines, as a result of reducing the cost of feed and labor costs. The average total cost in the fattening period of pig in the period of 2006 ? 2010 amounted to 1,752.8 CZK /100 FD. Feed costs in the cost structure are the most important item in the period represented on average 65.6% of total cost in the fattening period of pigs (Graph 1 Structure of the cost in the fattening stage of pig in theperiod 2006-2010 (CZK/100FD). For farms without agricultural land, the proportion was 2.4% higher. The average growth rate of total cost in the fattening stage of pigs in years 2006 ? 2010 amounted to 1.010, which is 1.5% less compared to

  • Název v anglickém jazyce

    Production costs in the fattening period of pigs in the Czech Republic and assessment of the influence of selected factors on the amount of these costs

  • Popis výsledku anglicky

    Breeding of pigs and pig meat production in the Czech Republic are negatively influenced by increase in costs, price fluctuations in the agricultural producer´s prices for pigs and especially imports of live pigs and pork from abroad. The amount of totalcost in the fattening stage of pigs increased from 2006 to 2008, in 2009 and 2010 were identified annual declines, as a result of reducing the cost of feed and labor costs. The average total cost in the fattening period of pig in the period of 2006 ? 2010 amounted to 1,752.8 CZK /100 FD. Feed costs in the cost structure are the most important item in the period represented on average 65.6% of total cost in the fattening period of pigs (Graph 1 Structure of the cost in the fattening stage of pig in theperiod 2006-2010 (CZK/100FD). For farms without agricultural land, the proportion was 2.4% higher. The average growth rate of total cost in the fattening stage of pigs in years 2006 ? 2010 amounted to 1.010, which is 1.5% less compared to

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    IV

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    107-113

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus