Optimization of food packaging to improve food safety
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F13%3A61603" target="_blank" >RIV/60460709:41110/13:61603 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Optimization of food packaging to improve food safety
Popis výsledku v původním jazyce
Primary packaging has a great influence on food quality and safety. It can be considered a four-component system: the food, the internal environment, the package, and the external environment. A good understanding of the interactions between these components is necessary for designing food packaging. Interactions between food and the internal environment are the most important factors, since the rate of food deterioration under the conditions of the internal environment frequently governs the shelf lifeof a package. A robust and airtight seal is required to preserve product ?freshness? and shelf life. It often serves as a barrier to delay the ingress of moisture or oxygen from the external environment, and extends the shelf life of foods that are sensitive to moisture and oxygen. Therefore, the packaging in food production is a critical process. One of the leverage points in this process is the seal?s strength. When wrapping materials are joined together, the two important leverage va
Název v anglickém jazyce
Optimization of food packaging to improve food safety
Popis výsledku anglicky
Primary packaging has a great influence on food quality and safety. It can be considered a four-component system: the food, the internal environment, the package, and the external environment. A good understanding of the interactions between these components is necessary for designing food packaging. Interactions between food and the internal environment are the most important factors, since the rate of food deterioration under the conditions of the internal environment frequently governs the shelf lifeof a package. A robust and airtight seal is required to preserve product ?freshness? and shelf life. It often serves as a barrier to delay the ingress of moisture or oxygen from the external environment, and extends the shelf life of foods that are sensitive to moisture and oxygen. Therefore, the packaging in food production is a critical process. One of the leverage points in this process is the seal?s strength. When wrapping materials are joined together, the two important leverage va
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP403%2F12%2F1950" target="_blank" >GAP403/12/1950: Navrhování experimentů v oblasti vývoje produktu a více-faktorová optimalizace produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food, Agriculture & Environment
ISSN
1459-0255
e-ISSN
—
Svazek periodika
3&4
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
FI - Finská republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
423-428
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—