Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimization of food packaging to improve food safety

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F13%3A61603" target="_blank" >RIV/60460709:41110/13:61603 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Optimization of food packaging to improve food safety

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Primary packaging has a great influence on food quality and safety. It can be considered a four-component system: the food, the internal environment, the package, and the external environment. A good understanding of the interactions between these components is necessary for designing food packaging. Interactions between food and the internal environment are the most important factors, since the rate of food deterioration under the conditions of the internal environment frequently governs the shelf lifeof a package. A robust and airtight seal is required to preserve product ?freshness? and shelf life. It often serves as a barrier to delay the ingress of moisture or oxygen from the external environment, and extends the shelf life of foods that are sensitive to moisture and oxygen. Therefore, the packaging in food production is a critical process. One of the leverage points in this process is the seal?s strength. When wrapping materials are joined together, the two important leverage va

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of food packaging to improve food safety

  • Popis výsledku anglicky

    Primary packaging has a great influence on food quality and safety. It can be considered a four-component system: the food, the internal environment, the package, and the external environment. A good understanding of the interactions between these components is necessary for designing food packaging. Interactions between food and the internal environment are the most important factors, since the rate of food deterioration under the conditions of the internal environment frequently governs the shelf lifeof a package. A robust and airtight seal is required to preserve product ?freshness? and shelf life. It often serves as a barrier to delay the ingress of moisture or oxygen from the external environment, and extends the shelf life of foods that are sensitive to moisture and oxygen. Therefore, the packaging in food production is a critical process. One of the leverage points in this process is the seal?s strength. When wrapping materials are joined together, the two important leverage va

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP403%2F12%2F1950" target="_blank" >GAP403/12/1950: Navrhování experimentů v oblasti vývoje produktu a více-faktorová optimalizace produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Environment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3&4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    423-428

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus