Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Parents´ Attitudes to Introduction of Organic Food in School Catering

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A63992" target="_blank" >RIV/60460709:41110/14:63992 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Parents´ Attitudes to Introduction of Organic Food in School Catering

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Organic food can be understood as a platform for long-term sustainable development, as well as a tool to enhance quality of human alimentation and life. School is an ideal environment to learn good dieting habits. Organic food is often a common part of school catering in foreign countries. This issue is currently widely discussed topic in the Czech Republic. Following the end of the Bioschools (Bioškoly) project of the Ministry of Agriculture, no significant increase in the use of organic food in schools has been observed. The question is whether the problem is on the side of the canteens or the parents. The main aim of this paper is to evaluate the approach of parents towards organic food in school canteens in primary and nursery schools in Prague, capital city of Czech Republic. The key method used was a questionnaire survey in year 2013 with 1500 questionnaires distributed to the parents. Based on the survey results three hypotheses were laid down and statistically tested. The re

  • Název v anglickém jazyce

    Parents´ Attitudes to Introduction of Organic Food in School Catering

  • Popis výsledku anglicky

    Organic food can be understood as a platform for long-term sustainable development, as well as a tool to enhance quality of human alimentation and life. School is an ideal environment to learn good dieting habits. Organic food is often a common part of school catering in foreign countries. This issue is currently widely discussed topic in the Czech Republic. Following the end of the Bioschools (Bioškoly) project of the Ministry of Agriculture, no significant increase in the use of organic food in schools has been observed. The question is whether the problem is on the side of the canteens or the parents. The main aim of this paper is to evaluate the approach of parents towards organic food in school canteens in primary and nursery schools in Prague, capital city of Czech Republic. The key method used was a questionnaire survey in year 2013 with 1500 questionnaires distributed to the parents. Based on the survey results three hypotheses were laid down and statistically tested. The re

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    21-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus