Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Organic food production and their supply in school canteens in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F24%3AN0000060" target="_blank" >RIV/00027251:_____/24:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Organic food production and their supply in school canteens in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the contribution is to demonstrate the extent of organic food production in the Czech Republic and the first results of the FOODLOC project, focused at facilitating the offer of organic and local food in school canteens. Through semi-structured face-to-face interviews with school canteen managers, the current extent of organic and local food in school menus as well as the conditions for their further expansion were investigated. The first results show that while some schools operate in standard scheme driven by wholesalers’ offer and cannot overcome the price barrier, other schools developed contacts to nearby growers.

  • Název v anglickém jazyce

    Organic food production and their supply in school canteens in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the contribution is to demonstrate the extent of organic food production in the Czech Republic and the first results of the FOODLOC project, focused at facilitating the offer of organic and local food in school canteens. Through semi-structured face-to-face interviews with school canteen managers, the current extent of organic and local food in school menus as well as the conditions for their further expansion were investigated. The first results show that while some schools operate in standard scheme driven by wholesalers’ offer and cannot overcome the price barrier, other schools developed contacts to nearby growers.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QL24020332" target="_blank" >QL24020332: Potenciál uplatnění bioprodukce a místní produkce v rámci udržitelného veřejného stravování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů