Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Availability of food on the Czech market for specific groups of customers and the quality of life

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A68360" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:68360 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Availability of food on the Czech market for specific groups of customers and the quality of life

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The health of each individual depends on the range of determinants associated with both biological (genetic) and social factors. General determinants which, through their impact, define and significantly affect the quality of life of a specific group ofcustomers - consumers with diabetes mellitus and consumers with gluten intolerance are as follows: ? Biological and genetic predispositions ? Healthcare system ? Lifestyle including diet ? Influence of the environment Consumers themselves can affect their lifestyle and particularly their dietary choices in the decisionmaking process when buying food. In terms of the content of the presented article, the determinants concerning the diet, particularly compliance to the diet while suffering from diabetes mellitus and being on a gluten-free diet, are very significant. They can lead to improvements in the quality of life, as well as to a better position in a working team and in social life. Therefore, the aim of this article is to answer the

  • Název v anglickém jazyce

    Availability of food on the Czech market for specific groups of customers and the quality of life

  • Popis výsledku anglicky

    The health of each individual depends on the range of determinants associated with both biological (genetic) and social factors. General determinants which, through their impact, define and significantly affect the quality of life of a specific group ofcustomers - consumers with diabetes mellitus and consumers with gluten intolerance are as follows: ? Biological and genetic predispositions ? Healthcare system ? Lifestyle including diet ? Influence of the environment Consumers themselves can affect their lifestyle and particularly their dietary choices in the decisionmaking process when buying food. In terms of the content of the presented article, the determinants concerning the diet, particularly compliance to the diet while suffering from diabetes mellitus and being on a gluten-free diet, are very significant. They can lead to improvements in the quality of life, as well as to a better position in a working team and in social life. Therefore, the aim of this article is to answer the

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AO - Sociologie, demografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agrarian Perspectives XXIV. ? Global Agribusiness and Rural Economy

  • ISBN

    978-80-213-2581-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    159-167

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    16. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku