Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Qualitative Factors on Quantitative Determinants in the Czech Meat Industry Economy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F16%3A71812" target="_blank" >RIV/60460709:41110/16:71812 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080410" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080410</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080410" target="_blank" >10.7160/aol.2016.080410</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Qualitative Factors on Quantitative Determinants in the Czech Meat Industry Economy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The meat industry is one of the key sectors within the food industry in the Czech Republic. Development, especially in the pork production, is unfavourable. Negative foreign trade balance and low self-sufficiency is reported. Czech market products compete with foreign imports of meat and economic performance of enterprises plays an important role in this field. Article aims to identify qualitative factors limiting the competitiveness of the meat industry and to identify groups of enterprises with key position. The size of a company was confirmed as an only factor limiting the competitiveness. Statistically significant differences among the three performance indicators (out of the four analysed) were demonstrated. The larger the enterprise, the greater values of indicators are. Form of company ownership, drawing subsidies and region of the company cannot be confirmed as factors influencing the economic performance and competitiveness.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Qualitative Factors on Quantitative Determinants in the Czech Meat Industry Economy

  • Popis výsledku anglicky

    The meat industry is one of the key sectors within the food industry in the Czech Republic. Development, especially in the pork production, is unfavourable. Negative foreign trade balance and low self-sufficiency is reported. Czech market products compete with foreign imports of meat and economic performance of enterprises plays an important role in this field. Article aims to identify qualitative factors limiting the competitiveness of the meat industry and to identify groups of enterprises with key position. The size of a company was confirmed as an only factor limiting the competitiveness. Statistically significant differences among the three performance indicators (out of the four analysed) were demonstrated. The larger the enterprise, the greater values of indicators are. Form of company ownership, drawing subsidies and region of the company cannot be confirmed as factors influencing the economic performance and competitiveness.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    111-123

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85007233449