Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Statistical analysis of factors influencing the results of enterprises in dairy industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73678" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73678 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/353/2015-AGRICECON" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/353/2015-AGRICECON</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/353/2015-AGRICECON" target="_blank" >10.17221/353/2015-AGRICECON</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Statistical analysis of factors influencing the results of enterprises in dairy industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article deals with companies processing and producing dairy products and cheeses in the Czech market. The dairy industry is a crucial field among the production of food products. On March 31, 2015 the milk quotas were cancelled. The impacts of their cancelation can bring danger for the dairy business but also provide some opportunities. Therefore it is important that businesses are economically powerful and so are able to strengthen their competitive position. This article aims to analyse businesses to identify vulnerable groups of businesses and those groups whose welfare is not essentially jeopardized. Partially, the aim is to assess whether there are significant differences in economic indicators among enterprises of the dairy industry (divided according to their size, ownership and subsidy drawing). At the same time the aim is to find groups of dairy businesses from the set which are similar to each other and which differ from other groups of companies and thus set their position in the Czech

  • Název v anglickém jazyce

    Statistical analysis of factors influencing the results of enterprises in dairy industry

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with companies processing and producing dairy products and cheeses in the Czech market. The dairy industry is a crucial field among the production of food products. On March 31, 2015 the milk quotas were cancelled. The impacts of their cancelation can bring danger for the dairy business but also provide some opportunities. Therefore it is important that businesses are economically powerful and so are able to strengthen their competitive position. This article aims to analyse businesses to identify vulnerable groups of businesses and those groups whose welfare is not essentially jeopardized. Partially, the aim is to assess whether there are significant differences in economic indicators among enterprises of the dairy industry (divided according to their size, ownership and subsidy drawing). At the same time the aim is to find groups of dairy businesses from the set which are similar to each other and which differ from other groups of companies and thus set their position in the Czech

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agricultural Economics (Zemědělská ekonomika)

  • ISSN

    0139-570X

  • e-ISSN

    1805-9295

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    259-270

  • Kód UT WoS článku

    000407636400002

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85020501524