Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Position of the Bakery Enterprises in the Czech Republic According to Detailed Specification of the Businesses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A74714" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:74714 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/doi.org/10.11118/actaun201765051719" target="_blank" >http://dx.doi.org/doi.org/10.11118/actaun201765051719</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/doi.org/10.11118/actaun201765051719" target="_blank" >doi.org/10.11118/actaun201765051719</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Position of the Bakery Enterprises in the Czech Republic According to Detailed Specification of the Businesses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bakery industry is one of the key sectors within the production of food products, however, there is a decrease of staff and lack of interest in studying or doing business in this branch, which is consistent with below average wage. Very low labour productivity associated with labour intensity and a low economic performance of the industry is also characteristic. This article aims to identify whether those unfavourably evolving characteristics are common to the entire industry, or relate only to specific types of businesses and if they differ significantly among these companies. The existence of companies with similar characteristics will be verified based on cluster analysis which will define the key players on the Czech market with bakery and confectionery products. The results show that there were statistically significant differences in most of the evaluated indicators among the companies producing bakery when we classify the companies according to their size, ownership and use of grant funds. Acc

  • Název v anglickém jazyce

    Position of the Bakery Enterprises in the Czech Republic According to Detailed Specification of the Businesses

  • Popis výsledku anglicky

    Bakery industry is one of the key sectors within the production of food products, however, there is a decrease of staff and lack of interest in studying or doing business in this branch, which is consistent with below average wage. Very low labour productivity associated with labour intensity and a low economic performance of the industry is also characteristic. This article aims to identify whether those unfavourably evolving characteristics are common to the entire industry, or relate only to specific types of businesses and if they differ significantly among these companies. The existence of companies with similar characteristics will be verified based on cluster analysis which will define the key players on the Czech market with bakery and confectionery products. The results show that there were statistically significant differences in most of the evaluated indicators among the companies producing bakery when we classify the companies according to their size, ownership and use of grant funds. Acc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1719-1727

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85042869750