Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THEORETICAL AND PRACTICAL CONCEPTS OF FINANCIAL EFFICIENCY IN FOOD PROCESSING SECTOR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3A79863" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:79863 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THEORETICAL AND PRACTICAL CONCEPTS OF FINANCIAL EFFICIENCY IN FOOD PROCESSING SECTOR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The issue of efficiency of food processing enterprises is ever present because of the continuous process of improving the quality standards of raw materials, complying with the procedures in food production, introduction of modern production technology and, above all, due to the large number of actors who are competing for customers in the domestic and foreign food market. In the coming years Polish food processing sector will be facing significant challenges with the inevitable slow and gradual decrease in the cost advantages of raw materials prices, as well as ready to eat products. Enterprises, as they constitute the majority in manufacturing business, in the long run will need to determine the efficiency, and hence competitiveness of Polish food processing sector. The aim of the paper is to review the domestic and foreign literature in terms of classification and systematization of the concept, types and methods of measuring the efficiency of food processing entities in Poland. In the theoretical

  • Název v anglickém jazyce

    THEORETICAL AND PRACTICAL CONCEPTS OF FINANCIAL EFFICIENCY IN FOOD PROCESSING SECTOR

  • Popis výsledku anglicky

    The issue of efficiency of food processing enterprises is ever present because of the continuous process of improving the quality standards of raw materials, complying with the procedures in food production, introduction of modern production technology and, above all, due to the large number of actors who are competing for customers in the domestic and foreign food market. In the coming years Polish food processing sector will be facing significant challenges with the inevitable slow and gradual decrease in the cost advantages of raw materials prices, as well as ready to eat products. Enterprises, as they constitute the majority in manufacturing business, in the long run will need to determine the efficiency, and hence competitiveness of Polish food processing sector. The aim of the paper is to review the domestic and foreign literature in terms of classification and systematization of the concept, types and methods of measuring the efficiency of food processing entities in Poland. In the theoretical

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50201 - Economic Theory

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    8th International Scientific Symposium on Economy of Eastern Croatia - Vision and Growth

  • ISBN

  • ISSN

    1848-9559

  • e-ISSN

    1848-9559

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1086-1096

  • Název nakladatele

    Univ J J Strossmayer Osijek; Fac Econ Osijek; Croatian Acad Arts & Sci; Univ Maribor, Fac Econ & Business; Univ Tuzla, Fac Econ Tuzla; Minist Econ Republ Croatia

  • Místo vydání

    Osijek, CROATIA

  • Místo konání akce

    Osijek, CROATIA

  • Datum konání akce

    30. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000471912000081