Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The measurement of technical efficiency by non-radial NR-DEA model in food processing sector

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A84626" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:84626 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.efos.unios.hr/red/en/proceedings/" target="_blank" >http://www.efos.unios.hr/red/en/proceedings/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The measurement of technical efficiency by non-radial NR-DEA model in food processing sector

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The issue of efficiency of food processing enterprises is ever-present because of the continuous process of improving the quality standards of raw materials, complying with the procedures in food production, introduction of modern production technology and, above all, due to the large number of actors who are competing for customers in the domestic and foreign food market. In the coming years Polish food processing sector will be facing significant challenges with the inevitable slow and gradual decrease in the cost advantages of raw materials prices, as well as ready to eat products. Enterprises, as they constitute the majority in manufacturing business, in the long run will need to determine the efficiency, and hence competitiveness of Polish food processing sector. The aim of the paper is to review the domestic and foreign literature in terms of classification and systematization of the concept of technical efficiency in food processing sector in Poland. In the theoretical part of the study method

  • Název v anglickém jazyce

    The measurement of technical efficiency by non-radial NR-DEA model in food processing sector

  • Popis výsledku anglicky

    The issue of efficiency of food processing enterprises is ever-present because of the continuous process of improving the quality standards of raw materials, complying with the procedures in food production, introduction of modern production technology and, above all, due to the large number of actors who are competing for customers in the domestic and foreign food market. In the coming years Polish food processing sector will be facing significant challenges with the inevitable slow and gradual decrease in the cost advantages of raw materials prices, as well as ready to eat products. Enterprises, as they constitute the majority in manufacturing business, in the long run will need to determine the efficiency, and hence competitiveness of Polish food processing sector. The aim of the paper is to review the domestic and foreign literature in terms of classification and systematization of the concept of technical efficiency in food processing sector in Poland. In the theoretical part of the study method

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of International Scientific Symposium "Region, Entrepreneurship, Development"

  • ISBN

  • ISSN

    1848-9559

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    539-553

  • Název nakladatele

    Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku

  • Místo vydání

    Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,

  • Místo konání akce

    Osijek

  • Datum konání akce

    20. 6. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku