WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Projekt: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, CULS Prague (Smutka et al.) + SMA ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3AN0000098" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:N0000098 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr" target="_blank" >https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Projekt: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, CULS Prague (Smutka et al.) + SMA ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem projektu je: - Vypracování metodického návodu týkajícího se zpracování informací o cenách ve výrobkové vertikále vepřového masa tak, aby je mohli využívat podnikatelé v zemědělské prvovýrobě při jednání s ostatními účastníky výrobkové vertikály potravin. - Identifikace klíčových proměnných (faktorů) ovlivňujících proces cenotvorby v případě vepřového masa. - Identifikace dat, která mohou predikovat vývoj k asymetrii tvorby cen při průchodu vertikálou. - Predikce událostí, které mohou nastat na základě korelace s událostmi v minulých obdobích. - Vytvoření veřejně dostupného nástroje (modelu) vhodného k simulaci “ideálního vývoje” a predikci cen v jednotlivých článcích výrobkové vertikály, včetně vzájemných vztahů existujících uvnitř vertikály.
Název v anglickém jazyce
WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Project: Price transparency model in food vertical - pork meat, CULS Prague (Smutka et al.)
Popis výsledku anglicky
Project objectives: - to develop the methodology analysing pork meat price development along the whole production vertical. The processed analytical instrument is considered to help to farmers in the process of negotiations with other actors operating within foodstuff market. - the identification of crucial variables/factors influencing the process of pork meat price formation. - the identification of relevant data that can help to farmers to predict price asymmetry existing within the pork meat vertical. - the prediction/estimation of possible events influencing the process of pork meat price formation. - to create the public available model (software) for pork meat price development simulation and future development estimation (prediction) .
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50201 - Economic Theory
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TL01000180" target="_blank" >TL01000180: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
34
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce