Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

WORKSHOP II. - TAČR, CEVEMA Project: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, Kostelec nad Černými Lesy (Smutka, et al.) + SMA ČR, Výměna know-how a zkušeností mezi mladými lidmi na venkově

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3AN0000099" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:N0000099 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr" target="_blank" >https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    WORKSHOP II. - TAČR, CEVEMA Project: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, Kostelec nad Černými Lesy (Smutka, et al.) + SMA ČR, Výměna know-how a zkušeností mezi mladými lidmi na venkově

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem projektu je: - Vypracování metodického návodu týkajícího se zpracování informací o cenách ve výrobkové vertikále vepřového masa tak, aby je mohli využívat podnikatelé v zemědělské prvovýrobě při jednání s ostatními účastníky výrobkové vertikály potravin. - Identifikace klíčových proměnných (faktorů) ovlivňujících proces cenotvorby v případě vepřového masa. - Identifikace dat, která mohou predikovat vývoj k asymetrii tvorby cen při průchodu vertikálou. - Predikce událostí, které mohou nastat na základě korelace s událostmi v minulých obdobích. - Vytvoření veřejně dostupného nástroje (modelu) vhodného k simulaci “ideálního vývoje” a predikci cen v jednotlivých článcích výrobkové vertikály, včetně vzájemných vztahů existujících uvnitř vertikály.

  • Název v anglickém jazyce

    WORKSHOP II. - TAČR, CEVEMA Project: Price transparency model in food vertical - pork meat, Kostelec nad Černými Lesy (Smutka, et al.) + SMA ČR, Know-hov exchange for young people i rural areas

  • Popis výsledku anglicky

    Project objectives: - to develop the methodology analysing pork meat price development along the whole production vertical. The processed analytical instrument is considered to help to farmers in the process of negotiations with other actors operating within foodstuff market. - the identification of crucial variables/factors influencing the process of pork meat price formation. - the identification of relevant data that can help to farmers to predict price asymmetry existing within the pork meat vertical. - the prediction/estimation of possible events influencing the process of pork meat price formation. - to create the public available model (software) for pork meat price development simulation and future development estimation (prediction) .

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50201 - Economic Theory

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TL01000180" target="_blank" >TL01000180: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Kostelec nad Černými lesy

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    62

  • Počet zahraničních účastníků

    24

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    EUR - Evropská akce