Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Concentration in the Czech and Polish sugar markets

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A82171" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:82171 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://sugarindustry.info/paper/24265/" target="_blank" >https://sugarindustry.info/paper/24265/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.36961/si24265" target="_blank" >10.36961/si24265</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Concentration in the Czech and Polish sugar markets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In Central and Eastern Europe countries, the sugar industry has undergone a number of structural changes in the postcommunist era, especially after accession into the EU in 2004, which implemented a sugar market reform in 2006 and then ended the sugar quota system in 2017. From a longterm perspective, EU sugar industry is undergoing a rapid development increasing productivity, rising concentration as well as changes in market and regulated environments. For the Polish and Czech sugar industry, changes in the industry concentration can be identified by analysing the development of beet areas, quotas, beet yields, revenues and profits of the sugar industry players. This helps to better define the position of the sugar industry in the whole value chain in Poland and in the Czech Republic. It was noted that the position of the Czech sugar factories in the value chain has increased significantly. In Poland, market concentration at the level of sugar factories has remained stable.

  • Název v anglickém jazyce

    Concentration in the Czech and Polish sugar markets

  • Popis výsledku anglicky

    In Central and Eastern Europe countries, the sugar industry has undergone a number of structural changes in the postcommunist era, especially after accession into the EU in 2004, which implemented a sugar market reform in 2006 and then ended the sugar quota system in 2017. From a longterm perspective, EU sugar industry is undergoing a rapid development increasing productivity, rising concentration as well as changes in market and regulated environments. For the Polish and Czech sugar industry, changes in the industry concentration can be identified by analysing the development of beet areas, quotas, beet yields, revenues and profits of the sugar industry players. This helps to better define the position of the sugar industry in the whole value chain in Poland and in the Czech Republic. It was noted that the position of the Czech sugar factories in the value chain has increased significantly. In Poland, market concentration at the level of sugar factories has remained stable.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zuckerindustrie /Sugar Industry

  • ISSN

    0344-8657

  • e-ISSN

    0344-8657

  • Svazek periodika

    145

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    224-233

  • Kód UT WoS článku

    000541375500009

  • EID výsledku v databázi Scopus