Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Impact of Climate Change on the Sugar Content of Grapes and the Sustainability of their Production in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A84015" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:84015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/13/1/222/pdf" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/13/1/222/pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su13010222" target="_blank" >10.3390/su13010222</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Impact of Climate Change on the Sugar Content of Grapes and the Sustainability of their Production in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the presented article is to evaluate the impact of climate change on the sugar content of grapes in the Czech Republic during the period 2000 to 2019 through selected indicators on the basis of available secondary sources. Attention is focused on the developments in both the main wine-growing regions of Moravia and Bohemia. In the field of viticulture and wine-growing, the sugar content of grapes, as a basic parameter for the classification of wines, plays an important role. In the Czech Republic, the average sugar content of grapes has had a constantly growing trend. This trend is evident both in the wine-growing region of Bohemia and in the winegrowing region of Moravia. The impact of climate change, especially the gradual increase of average temperatures in the growing season, cannot be overlooked. It greatly affects, among other things, the sugar content of grapes. Calculations according to the Huglin Index and theWinkler Index were used to determine the relationship between

  • Název v anglickém jazyce

    The Impact of Climate Change on the Sugar Content of Grapes and the Sustainability of their Production in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the presented article is to evaluate the impact of climate change on the sugar content of grapes in the Czech Republic during the period 2000 to 2019 through selected indicators on the basis of available secondary sources. Attention is focused on the developments in both the main wine-growing regions of Moravia and Bohemia. In the field of viticulture and wine-growing, the sugar content of grapes, as a basic parameter for the classification of wines, plays an important role. In the Czech Republic, the average sugar content of grapes has had a constantly growing trend. This trend is evident both in the wine-growing region of Bohemia and in the winegrowing region of Moravia. The impact of climate change, especially the gradual increase of average temperatures in the growing season, cannot be overlooked. It greatly affects, among other things, the sugar content of grapes. Calculations according to the Huglin Index and theWinkler Index were used to determine the relationship between

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50201 - Economic Theory

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    222

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    1-18

  • Kód UT WoS článku

    000606375600001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85098599813