Analýza dopadů zařazení LR do vinařské z ny B na výrobu jakostního vína
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A11200043" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:11200043 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza dopadů zařazení LR do vinařské z ny B na výrobu jakostního vína
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se věnuje analýze dopadů zařazení LR do vinařské z ny B z pohledu možnosti zvyšování cukernatosti a výroby jakostních vín. V případě zařazení LR do z ny B bude možné zvýšit cukernatost moštu maximálně o 4,2-NM oproti 5,9-NM v z ně A a oproti současným 7-NM. K výrobě bílého jakostního vína bude třeba získat surovinu s minimálním obsahem cukru 16,8-NM a k výrobě červeného jakostního vína 17,8-NM. Přitom v roce 2001 se cukernatost moštových hroznů pohybovala v rozmezí 13-21-NM a průměrná hodnotadosáhla 16-NM. Zařazení LR do z ny B tedy ohrozí budoucí perspektivu českého vinařství.
Název v anglickém jazyce
Analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B on production of quality wine
Popis výsledku anglicky
The paper deals with an analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B, above all from view of possibility to increase wine sugar content and to produce quality wine. In case of the Czech Republic classification intThe paper deals with an analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B, above all from view of possibility to increase wine sugar content and to produce quality wine. In case of the Czech Republic classification into zone B, our producers could increase sugar content of must maximum by 4,2-NM instead of 5,91- NM allowed in zone A and instead of current possible 7-NM. Then it will be necessary to obtain raw material (grapes) with minimal sugar content 16,8-NM for production of quality white wine and 17,8-NM for production quality red wine. In the year 2001 there was sugar content in grapes in range 13-21-NM and average value reached 16-NM. The CR classification into zone B could endanger future pers
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3276" target="_blank" >QF3276: Perspektivy vývoje a návrhy opatření politiky vinohradnictví a vinařství a rozvoje venkova v jihomoravském regionu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNET 2002/3
ISBN
80-7302-047-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
177-181
Název nakladatele
PEF MZLU v Brně
Místo vydání
PEF MZLU v Brně
Místo konání akce
PEF MZLU v Brně, Brno
Datum konání akce
24. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—