Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza dopadů zařazení LR do vinařské z ny B na výrobu jakostního vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A11200043" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:11200043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza dopadů zařazení LR do vinařské z ny B na výrobu jakostního vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se věnuje analýze dopadů zařazení LR do vinařské z ny B z pohledu možnosti zvyšování cukernatosti a výroby jakostních vín. V případě zařazení LR do z ny B bude možné zvýšit cukernatost moštu maximálně o 4,2-NM oproti 5,9-NM v z ně A a oproti současným 7-NM. K výrobě bílého jakostního vína bude třeba získat surovinu s minimálním obsahem cukru 16,8-NM a k výrobě červeného jakostního vína 17,8-NM. Přitom v roce 2001 se cukernatost moštových hroznů pohybovala v rozmezí 13-21-NM a průměrná hodnotadosáhla 16-NM. Zařazení LR do z ny B tedy ohrozí budoucí perspektivu českého vinařství.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B on production of quality wine

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with an analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B, above all from view of possibility to increase wine sugar content and to produce quality wine. In case of the Czech Republic classification intThe paper deals with an analysis of impacts of the Czech Republic classification into the wine-growing zone B, above all from view of possibility to increase wine sugar content and to produce quality wine. In case of the Czech Republic classification into zone B, our producers could increase sugar content of must maximum by 4,2-NM instead of 5,91- NM allowed in zone A and instead of current possible 7-NM. Then it will be necessary to obtain raw material (grapes) with minimal sugar content 16,8-NM for production of quality white wine and 17,8-NM for production quality red wine. In the year 2001 there was sugar content in grapes in range 13-21-NM and average value reached 16-NM. The CR classification into zone B could endanger future pers

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3276" target="_blank" >QF3276: Perspektivy vývoje a návrhy opatření politiky vinohradnictví a vinařství a rozvoje venkova v jihomoravském regionu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNET 2002/3

  • ISBN

    80-7302-047-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    177-181

  • Název nakladatele

    PEF MZLU v Brně

  • Místo vydání

    PEF MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    PEF MZLU v Brně, Brno

  • Datum konání akce

    24. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku