Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of Wine Grape Cultivars Grown in Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876530" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876530 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s10341-018-0379-5" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007/s10341-018-0379-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10341-018-0379-5" target="_blank" >10.1007/s10341-018-0379-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of Wine Grape Cultivars Grown in Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This research aims to make an analysis of significant parameters in wine grape from Czech Republic. It was evaluated pH, content of sugar, ascorbic acid, titratable acidity, total phenolic content and texture properties. For analyzes 5 samples of wine grape were used, harvested during the three periods. The results show that during the ripening of wine grapes there were changes of selected qualitative parameters, particularly of total polyphenols, sugar and some varieties of wine grape also ascorbic acid (significantly in the variety ?Grüner Veltliner?, ?Chardonnay?, ?Pinot Blanc?). Pronounced changes qualitative parameters were among wine grapes harvested the 1st and 2nd seasons. Changes in textural properties also occurred during the harvest and for most varieties between 2nd and 3rd period of harvest. The PCA

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of Wine Grape Cultivars Grown in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This research aims to make an analysis of significant parameters in wine grape from Czech Republic. It was evaluated pH, content of sugar, ascorbic acid, titratable acidity, total phenolic content and texture properties. For analyzes 5 samples of wine grape were used, harvested during the three periods. The results show that during the ripening of wine grapes there were changes of selected qualitative parameters, particularly of total polyphenols, sugar and some varieties of wine grape also ascorbic acid (significantly in the variety ?Grüner Veltliner?, ?Chardonnay?, ?Pinot Blanc?). Pronounced changes qualitative parameters were among wine grapes harvested the 1st and 2nd seasons. Changes in textural properties also occurred during the harvest and for most varieties between 2nd and 3rd period of harvest. The PCA

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Erwerbs-Obstbau

  • ISSN

    0014-0309

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    29-35

  • Kód UT WoS článku

    000451066800005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85045055568