Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent'

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F13%3A00212207" target="_blank" >RIV/62156489:43510/13:00212207 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvalitativních parametrů u odrůdy révy vinné 'Regent'

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Regent je německá odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým patogenům. Odrůda disponuje několika geny rezistence k houbovým patogenům révy vinné. V letech 2005-2009 byly u odrůdy Regent a kontrolní odrůdy Frankovka hodnocené kvalitativní parametry: cukernatost, obsah titrovatelných kyselin, hodnota pH, obsah kyseliny vinné, kyseliny jablečné a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné. Průměrná cukernatost u odrůdy Regent byla 22,02°NM, obsah titrovatelných kyselin 5,53 g.l-1. hodnota pH 3,35, obsah kyseliny vinné 5,73 g.l-1, obsah kyseliny jablečné 2,02 g.l-1 a poměr kyseliny vinné/kyselině jablečné 3,06. Odrůda byla hodnocena také v podmínkách okrajové vinařské oblasti ve Vinařství Sádek, kde ukázala dobré kvalitativní parametry. Na základě hodnocení kvalitativních parametrů je možné konstatovat velmi dobrou kvalitu hroznů odrůdy Regent. Regent je proto odrůda révy vinné velmi vhodná pro pěstování v systémech ekologického vinohradnictví ve všech vinařských oblastech v České rep

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of qualitative parameters of grapevine variety 'Regent'

  • Popis výsledku anglicky

    Regent is a new German grapevine variety with increased resistance to fungal pathogens. This variety disposed of several genes for resistance to fungal pathogens of grapevine. In the period 2005-2009 were evaluated these qualitative parameters: sugar content, titratable acidity, pH, tartaric acid , malic acid and the ratio of tartaric acid / malic acid by the variety Regent and Lemberger. The average sugar content of a variety Regent was 22.02 ° NM , content of titratable acid 5.53 g.l-1, pH 3.35, tartaric acid content is 5.73 g.l-1, malic acid content is 2.02 g.l-1 and the ratio of tartaric acid / malic acid is 3.06. This variety was also evaluated in terms of marginal wine region in Sadek Winery, which also showed good qualitative parameters. Based on evaluation of qualitative parameters, we can say confirm very good quality grapes of Regent. Regent grapevine variety is therefore very suitable for growing in organic viticulture in all wine-growing regions in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    22-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus