Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food Safety and Quality in Connection with the Change of Consumer Choice in Czechia (a Case Study)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A87118" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:87118 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/13/11/6505" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/13/11/6505</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su13116505" target="_blank" >10.3390/su13116505</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food Safety and Quality in Connection with the Change of Consumer Choice in Czechia (a Case Study)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of this study is to express changes in consumer preferences for certain food products due to the income growth of the population, and to specify the way producers or retailers of these commodities respond to the changes in customer choices. The methodology of this study is based on comparing the economic model of consumer behavior in the market to the analysis of demand elasticity, together with its practical application to food products of the same brand offered by multinational chains in Czechia and Germany. The study presents a new survey, including a comparison of the quality and safety of food products offered by retail chains in Czechia and Germany, and a comparison with similar bio quality products offered by Czech farmers in their shops or at farmers markets. As the comparison indicates, unless multinational producers change their current behavior, consumers will prefer purchasing products from Czech producers, including products offered at farmers markets, and shop in n

  • Název v anglickém jazyce

    Food Safety and Quality in Connection with the Change of Consumer Choice in Czechia (a Case Study)

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of this study is to express changes in consumer preferences for certain food products due to the income growth of the population, and to specify the way producers or retailers of these commodities respond to the changes in customer choices. The methodology of this study is based on comparing the economic model of consumer behavior in the market to the analysis of demand elasticity, together with its practical application to food products of the same brand offered by multinational chains in Czechia and Germany. The study presents a new survey, including a comparison of the quality and safety of food products offered by retail chains in Czechia and Germany, and a comparison with similar bio quality products offered by Czech farmers in their shops or at farmers markets. As the comparison indicates, unless multinational producers change their current behavior, consumers will prefer purchasing products from Czech producers, including products offered at farmers markets, and shop in n

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    1-20

  • Kód UT WoS článku

    000660704600001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85108178939