Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Farmers' markets' locavore challenge: The potential of local food production for newly emerged farmers' markets in Czechia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F15%3A10156047" target="_blank" >RIV/00216208:11310/15:10156047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1017/S1742170514000064" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1017/S1742170514000064</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1017/S1742170514000064" target="_blank" >10.1017/S1742170514000064</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Farmers' markets' locavore challenge: The potential of local food production for newly emerged farmers' markets in Czechia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The shift towards post-productivist agricultural production in developed countries in recent decades has brought a growing focus on local sustainability and quality food production. This trend has been reflected in the development of a variety of alternative food networks and short food supply chain initiatives. In Czechia, the local and good-quality movement has been significantly represented by the boom in farmers' markets during the last two years. The aim of this paper is to examine the actual potential of the Czech agricultural sector to supply the recently developed network of farmers' markets. Even though these markets are generally considered to offer farmers better revenues than selling their products to big processors and retail companies, many Czech farmers' market managers face a lack of potential vendors for their markets. Therefore we ask if there are producers and self-processors of goods typically sold on farmers' markets of the appropriate size and legal form in suitab

  • Název v anglickém jazyce

    Farmers' markets' locavore challenge: The potential of local food production for newly emerged farmers' markets in Czechia

  • Popis výsledku anglicky

    The shift towards post-productivist agricultural production in developed countries in recent decades has brought a growing focus on local sustainability and quality food production. This trend has been reflected in the development of a variety of alternative food networks and short food supply chain initiatives. In Czechia, the local and good-quality movement has been significantly represented by the boom in farmers' markets during the last two years. The aim of this paper is to examine the actual potential of the Czech agricultural sector to supply the recently developed network of farmers' markets. Even though these markets are generally considered to offer farmers better revenues than selling their products to big processors and retail companies, many Czech farmers' market managers face a lack of potential vendors for their markets. Therefore we ask if there are producers and self-processors of goods typically sold on farmers' markets of the appropriate size and legal form in suitab

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DE - Zemský magnetismus, geodesie, geografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP404%2F12%2F0470" target="_blank" >GAP404/12/0470: Geografie alternativních potravinových sítí a udržitelné spotřeby</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Renewable Agriculture and Food Systems

  • ISSN

    1742-1705

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    305-317

  • Kód UT WoS článku

    000356813400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84933050903