České cukrovarnické společnosti v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A91743" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:91743 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/22:91743
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/73-80.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/73-80.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
České cukrovarnické společnosti v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Popis výsledku v původním jazyce
Článek hodnotí české cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnoceno je platební chování, finanční zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti v Česku měly před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu, dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Zhoršení finanční stability a nárůst pravděpodobnosti bankrotu společností působí zhoršení hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. V následujícím období existuje vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na aspoň stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a disciplíny.
Název v anglickém jazyce
CZECH SUGAR FACTORIES IN PROCESS OF TRANSFORMATION OF EUROPEAN SUGAR MARKET
Popis výsledku anglicky
The paper evaluates Czech sugar companies in the process of transformation and abolition of quotas on the European sugar market. The assessment focuses on payment behaviour, financial health and condition. Sugar companies in the Czech Republic had a low probability of bankruptcy before the beginning of 2019 and subsequently in 2020, and good payment morale towards their customers, they were financially stable. A deterioration in financial stability and an increase in the probability of companies going bankrupt would cause a deterioration in the sectors rating and change the sugar market significantly. There is a high probability of maintaining sugar production at least at current levels and maintaining financial health, solvency and discipline in the period ahead.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50202 - Applied Economics, Econometrics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Dualita v českém zemědělství: výhoda nebo nevýhoda pro zemědělství nové generace?</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
138
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
73-80
Kód UT WoS článku
000759860500008
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85125093323