Slovenské cukrovary v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88461" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88461 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/21:88461
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/426-431.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/426-431.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Slovenské cukrovary v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Popis výsledku v původním jazyce
Článek posuzuje slovenské cukrovary v procesu transformace trhu s cukrem v zemích EU z pohledu finančního zdraví a finanční kondice. Cukrovary na Slovensku měly před začátkem kampaně 2020 2021 malou pravděpodobnost bankrotu a dobrou platební morálku vůči svým odběratelům, kterou si držely v celém analyzovaném období. Z pohledu stupně rizika má cukrovar Považský cukor, a. s., stupeň zvýšeného rizika a Slovenské cukrovary, s. r. o., mírně zvýšeného rizika. Je velký předpoklad, že při nastavených parametrech prostředí si analyzované cukrovary na Slovensku udrží stávající produkci cukru, své finanční zdraví a finanční kondici.
Název v anglickém jazyce
Slovak Sugar Factories in European Sugar Market Transformation Process
Popis výsledku anglicky
The paper assesses Slovak sugar factories in the process of transformation of the European sugar market from the point of view of financial health and financial condition. Before the start of the 2020 2021 campaign, sugar factories in Slovakia had a low probability of bankruptcy and excellent payment morale towards their customers, which they maintained throughout the analysed period. From the point of view of the degree of risk, the Považský cukor, a. s., has a degree of increased risk and Slovenské cukrovary, s.r.o., has a slightly increased risk. There is a great promise that with the set environmental parameters, the analysed Slovak sugar factories will maintain their sugar production, their financial health and financial condition.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50202 - Applied Economics, Econometrics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
137
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
426-431
Kód UT WoS článku
000730798300007
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85122086876