Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Slovenské cukrovary v procesu transformace Evropského trhu s cukrem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88461" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88461 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/21:88461

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/426-431.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/426-431.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Slovenské cukrovary v procesu transformace Evropského trhu s cukrem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek posuzuje slovenské cukrovary v procesu transformace trhu s cukrem v zemích EU z pohledu finančního zdraví a finanční kondice. Cukrovary na Slovensku měly před začátkem kampaně 2020 2021 malou pravděpodobnost bankrotu a dobrou platební morálku vůči svým odběratelům, kterou si držely v celém analyzovaném období. Z pohledu stupně rizika má cukrovar Považský cukor, a. s., stupeň zvýšeného rizika a Slovenské cukrovary, s. r. o., mírně zvýšeného rizika. Je velký předpoklad, že při nastavených parametrech prostředí si analyzované cukrovary na Slovensku udrží stávající produkci cukru, své finanční zdraví a finanční kondici.

  • Název v anglickém jazyce

    Slovak Sugar Factories in European Sugar Market Transformation Process

  • Popis výsledku anglicky

    The paper assesses Slovak sugar factories in the process of transformation of the European sugar market from the point of view of financial health and financial condition. Before the start of the 2020 2021 campaign, sugar factories in Slovakia had a low probability of bankruptcy and excellent payment morale towards their customers, which they maintained throughout the analysed period. From the point of view of the degree of risk, the Považský cukor, a. s., has a degree of increased risk and Slovenské cukrovary, s.r.o., has a slightly increased risk. There is a great promise that with the set environmental parameters, the analysed Slovak sugar factories will maintain their sugar production, their financial health and financial condition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    137

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    426-431

  • Kód UT WoS článku

    000730798300007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85122086876