České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F23%3A94709" target="_blank" >RIV/60460709:41110/23:94709 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/23:94709
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem
Popis výsledku v původním jazyce
Článek hodnotí české a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnocení je provedeno z pohledu platebního chování, finančního zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti měly v Česku a na Slovensku před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu. Udržely si dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Negativní vliv může mít horší hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. I nadále je vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a platební disciplíny v následujícím období.
Název v anglickém jazyce
Czech and Slovak Sugar Companies in European Sugar Market Process of Transformation
Popis výsledku anglicky
The article evaluates Czech and Slovak sugar companies in the process of transformation and abolition of quotas on the European sugar market. The assessment considers the payment behaviour, financial health and condition. Sugar companies in the Czech Republic and Slovakia had a low probability of bankruptcy before the beginning of 2019 and subsequently in 2020. They have maintained good payment behaviour towards their customers, they were financially stable entities. A deterioration in the sector valuation and significant changes in the sugar market may have a negative impact. The likelihood of maintaining sugar production at current levels and maintaining financial health, solvency and payment discipline in the period ahead remains high.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50202 - Applied Economics, Econometrics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1210-3306
Svazek periodika
139
Číslo periodika v rámci svazku
5 - 6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
208-214
Kód UT WoS článku
001084610100010
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85160535209