Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Consumers? perceptions and policy implications towards the future of the Organic Food Sector in Italy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A94328" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:94328 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://newmedit.iamb.it/2022/12/19/consumers-perceptions-and-policy-implications-towards-the-future-of-the-organic-food-sector-in-italy/" target="_blank" >https://newmedit.iamb.it/2022/12/19/consumers-perceptions-and-policy-implications-towards-the-future-of-the-organic-food-sector-in-italy/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.30682/nm2204h" target="_blank" >10.30682/nm2204h</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Consumers? perceptions and policy implications towards the future of the Organic Food Sector in Italy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Research on organic consumers preferences has been given a lot of attention in the past, analysing in detail the motives of organic food consumption across the World. However, less attention has been paid to the expectations of consumers change in the context of growing complexities of sustainable agriculture and competing discourses of numerous food movements. The main goal of this study is to explore how the ongoing changes of the organic sector are reflected in consumers perspectives of organic agriculture and their preferences for organic food quality. The study was conducted in Italy with the use of the Q -method-ology with a Q-set of 44 statements and a P-set of 20 participants. Three main groups of consumers were identified for the purposes of the study: Mainstreaming for the better good, Critical supporters look-ing for more, Organic intensification supporters. Despite each ideal-typical group showing different perceptions of the future of the organic movement, they all shared similar policy

  • Název v anglickém jazyce

    Consumers? perceptions and policy implications towards the future of the Organic Food Sector in Italy

  • Popis výsledku anglicky

    Research on organic consumers preferences has been given a lot of attention in the past, analysing in detail the motives of organic food consumption across the World. However, less attention has been paid to the expectations of consumers change in the context of growing complexities of sustainable agriculture and competing discourses of numerous food movements. The main goal of this study is to explore how the ongoing changes of the organic sector are reflected in consumers perspectives of organic agriculture and their preferences for organic food quality. The study was conducted in Italy with the use of the Q -method-ology with a Q-set of 44 statements and a P-set of 20 participants. Three main groups of consumers were identified for the purposes of the study: Mainstreaming for the better good, Critical supporters look-ing for more, Organic intensification supporters. Despite each ideal-typical group showing different perceptions of the future of the organic movement, they all shared similar policy

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    New Medit

  • ISSN

    1594-5685

  • e-ISSN

    2611-1128

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    IT - Italská republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    97-110

  • Kód UT WoS článku

    000903193700008

  • EID výsledku v databázi Scopus